民建聯,你煩唔煩啲喇

小弟一向最憎收到垃圾電話,果啲預錄嘅電話更實會舉報。今日我收到一個垃圾電話,我就睇電訊管理局係唔係唔處理。

喺下午,小弟收到一個無來電顯示嘅call,之後就一輪嘴錄音,話呢個係民建聯嘅調查,想知道點用紙幣習慣乜乜物物,聽到民建聯就火都嚟。結果即刻cut線,兼上網向OFTA舉報。

香港無政黨法,民建聯唔係慈善團體,我就睇OFTA有乜理由,俾民建聯有限公司嘅垃圾電話四圍走。唔好話同推銷無關嘅商業機構電話都得,否則間間公司都借問卷名義,用垃圾電話收集個人資料,大家唔煩死就奇。

Short URL: http://wp.me/p7cGY-2DI

發表留言

Filed under 香港政治

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

你正使用 WordPress.com 帳號留言。 登出 / 變更 )

Twitter picture

你正使用 Twitter 帳號留言。 登出 / 變更 )

Facebook照片

你正使用 Facebook 帳號留言。 登出 / 變更 )

Google+ photo

你正使用 Google+ 帳號留言。 登出 / 變更 )

連結到 %s