廣管局終於打算對CCTVB採取行動

廣管局查電視廣播涉反競爭
(明報)2010年9月10日 星期五 17:15

廣管局決定就電視廣播涉嫌濫用支配優勢,從事反競爭行為的投訴,展開全面調查。

廣管局考慮了初步調查的結果及獨立顧問的意見後,決定對有關投訴展開全面調查,而廣管局會要求持牌人及其他相關人士提供進一步的資料,以便廣管局對投訴作出最終裁決。

唔好雷聲大,雨點小就得。

呢個問題,次次有機會見到HKBA嘅人,都會問查成點,依家廣管局做咗初步調查,終於準備全面郁手,呢個係好事嚟,依家期望各位,提供CCTVB亂嚟嘅證據,最終可以阻止CCTVB亂咁嚟。

Short URL: http://wp.me/p7cGY-2CE

廣告

6 則迴響

Filed under 香港政治, 傳媒

6 responses to “廣管局終於打算對CCTVB採取行動

  1. Bankers' Arms

    打小老虎?! 睇唔到曾蔭權有小蔣當年的魄力, even 10%都冇!

  2. 這需要TVB的廣告客戶合作

  3. dbdb

    我覺得邀請包皮黑4人組做番10集"誰主主權?"龍門陣就好了…………….都幾具娛樂性呢?

  4. dbdb

    睇完OurTV政協同胞重要講話,我覺得要搞一個"大香港鄉公所"………..

  5. gutscharm

    蕭若元追得佢地好緊.
    今次廣管館做嘢唔多唔少係蕭若元逼出嚟.

  6. aLeX

    蕭若元——-> 好波!

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s