硬膠行人搞出膠

北 角 英 皇 道 巴 士 急 停 4 名 乘 客 受 傷
2010-08-20 HKT 22:41
北 角 英 皇 道 晚 上 一 輛 巴 士 因 閃 避 途 人 急 煞 車 , 車 上 4 名 乘 客 受 傷 。
晚 上 九 時 許 , 巴 士 沿 英 皇 道 東 行 , 到 161 號 炮 台 山 港 鐵 站 對 開 時 , 懷 疑 因 為 有 途 人 橫 過 馬 路 , 司 機 緊 急 煞 車 閃 避 , 4 名 乘 客 受 輕 傷 送 院 。

北角成日有啲無嗱嗱燈都唔睇嘅硬膠行人出沒,一早搞到駕駛人士聞風喪膽,但估唔到依家惡化到成咁。

睇嚟北角再咁落去,要長駐差佬喺各大燈位,邊個亂過馬路就牛肉乾待候。

Short URL: http://wp.me/p7cGY-2y9

Advertisements

3 則迴響

Filed under 香港政治

3 responses to “硬膠行人搞出膠

  1. Small potato

    長駐差佬喺各大燈位,邊個亂過馬路就牛肉乾待候. Brilliant idea!!! 牛肉乾價錢不可太便宜. 屢教而不善, 惟有治之以重典.

  2. 尋日新聞講架貨櫃車撞死阿婆。我估又係阿婆亂過馬路。大家都知,貨櫃車咁高,根本就睇唔到咁近的人。

  3. ky ho

    澳葡30年前,捉到亂過馬路,斑馬線有人行車唔讓,衝燈,罰錢,警察分一半o啲警察梗落力做嘢!

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s