唔知張翼雄點睇呢單嘢呢?

百 多 人 涉 嫌 在 中 環 一 會 所 非 法 聚 賭 被 捕
2010-08-11 HKT 03:08
警 方 在 中 環 搜 查 一 間 會 所 , 拘 捕 百 多 人 , 懷 疑 他 們 非 法 聚 賭 。
現 場 是 荷 李 活 道 與 擺 花 街 交 界 一 座 商 業 大 廈 。 大 批 警 員 帶 同 警 犬 , 昨 晚 搜 查 大 廈 樓 上 一 間 會 所 , 在 一 個 房 間 內 , 發 現 百 多 人 正 在 賭 啤 牌 , 將 他 們 全 部 帶 走 調 查 。

喺SOHO搞到成百幾人非法聚賭真係犀飛利,不過我估SOHO呢類情況,應該頗為離譜,否則點會有間咁揚嘅聚賭地點。

小弟真係唔知,搞到成個SOHO地區凡酒牌必發嘅張議員,喺路訊通發膠音之餘,又點睇呢件事。

Short URL: http://wp.me/p7cGY-2vw

廣告

3 則迴響

Filed under 香港政治

3 responses to “唔知張翼雄點睇呢單嘢呢?

  1. alvin

    百幾人賭啤﹐應該係搞緊地下 Texas Hold’em 嘅 tournament 啩?

  2. kelfy

    應該好多人會冇事,一兩條友認頭就OK。

  3. alvin

    其實有樣野唔明﹐點解百幾人一齊玩啤就一定係非法聚賭?好多Texas Hold’em 嘅 tournament﹐都係入場費每人收一千幾百﹐開始時個個有相同數目籌碼﹐輸晒就起身﹐一直玩到剩番一人贏晒所有籌碼嗰個就係冠軍(或者有時限嘅就邊個最後最多籌碼就係冠軍)﹐形式似比賽多過似賭博。係唔係因為用籌碼啤牌所以被定性為賭博?咁係唔係相近賽制用大富翁玩就唔係賭博?

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s