Henry C繼續喺Dark Side發膠音

呢條友唔要面到,似乎係連Dark Side個server喺香港都唔理,理由好簡單,呢條友擺明立心搏出位,如果以為咁樣係令自己個blog出名兼搵到錢嘅話,呢條友發夢無咁早。

既然呢條友都不尊重人,我亦不打算尊重佢。呢條姓陳嘅友仔,英文全名叫 HENRY, CHUN HANG CHAN,1981年出世,己婚,2003年喺中大哲學系畢業,2005年中大哲學系讀埋碩士,中學時喺我屋企附近嘅高主教書院讀書,呢條友依家喺HKIRC做緊Copywriter,亦係Asia Pacific Top Level Domains Association嘅秘書。因為呢條友嘅搏出位行為,大把人見佢前面憎佢後面,當我可以起佢底到呢個層面果陣,佢應該知道大把人(唔只我一個),打算對佢採取行動。但呢條友依家做咁多嘢,係咪因為之前我重炮對付過HKIRC某啲現任高層,大家自己估,可以唔顧身份咁打人,你當IT界好大咩。

本來The Dark Side of Hong Kong呢個網站,如果只係做啲幽默恥笑嘅嘢,大家無乜興趣理佢,你有你寫,我有我唔理或唔知,但當有人立心用嚟搏出位唔駛負責果陣,如果The Dark Side of Hong Kong幾位洋人網主仲唔知佢己經俾個中國五毛黨利用嘅話,咁不單呢個站嘅名聲盡喪,如果日後有其他由Henry Chan搞出嚟嘅膠事,應該都難免受牽連。

香港大把呢啲咁嘅膠人,我用blog嚟發表我嘅立場係咁多。但我歡迎任何人,繼續爆呢條茂利嘅料。

補記:仲有一樣嘢,依家HKIRC副主席正係X建聯嘅徐尉玲,呢啲無論據,又要發膠音嘅作風又叫乜咁,咁似土共典型作風嘅。如果咁唔順氣BNO嘅地位,佢大可以寫文去報紙架,睇有無報紙登啲人身攻擊文?

4 則迴響

Filed under 香港政治

4 responses to “Henry C繼續喺Dark Side發膠音

  1. h

    not to say that he translated “一般華人" as the general “Chinese"

    when he misread what he traslated (“some westerners") by himself

    it is not just that his command of the english language is inadequate

    🙂 🙂 🙂

  2. TranceLove

    HKIRC again… 果然達人輩出

  3. 中大哲學系畢業, 梁文道師弟.

    唉, 樹大有枯枝. Sorry to hear that.

  4. cchu

    本來有不同意見冇問題,但係條友由頭到尾都冇提出任可論據,一尾淨係識人身攻擊,証明佢冇料到. 呢啲潑婦罵街,真係理佢都多餘.

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s