娜姐派膠俾溫家寶

Get stupid係點,中國網民未必明得晒,但睇慣呢度用高登文評政治就知Stupid = Plastic在英文係有互通關係,簡單嚟講,娜姐派膠俾包括希特拉在內一眾膠人。入得娜姐Evil List,膠力都有番咁上下。

可惜係娜姐對中國政治唔夠熟,她應該派膠俾胡錦濤(或者佢的粗口名胡X塗),雖然溫家寶都膠到無朋友。大家留意,雖然中國只有一位領導人被派膠,但金正日同穆加貝兩條膠人,都係中國包庇,基本上,中國都包攬唔少膠人。當然,中國一眾糞青上埋鏡俾人恥笑就唔駛講。

(唔好話娜姐反華,她的偉人名單中,有兩個屬於中國,分別是中國第一位諾貝爾和平獎得主十四世達賴喇嘛,以及在一九八九年北京大屠殺中勇抗坦克車的王維林。在中國共產黨倒台後,應該在王維林力抗坦克車的地點,豎立王維林像,等中國人知道乜嘢人值得學。)

4 則迴響

Filed under 香港政治, 中國政治

4 responses to “娜姐派膠俾溫家寶

  1. Joel

    有時我覺得唱/派人膠/抽人水的行徑,對於呢啲有真槍桿子撐腰的獨裁者來講,根本只是我們自己精神自慰。例如伊朗的總統,收膠收得多,嗱,仲坐緊喺佢的寶座上消遙自在;抽完穆加貝水之後,到頭來低聲下氣讓步的又是歐盟;派膠畀普京?一係你聽日人間蒸發,一係貴國冇石油。

  2. 文若

    What happened to the tank man at the end?

  3. @文若, he is said escaped to Taiwan……

  4. 文若

    @香港賓拉登, u have a source? Sure he is alive?

    I remember his whereabouts was questioned by a female CNN reporter directly to Jiang Zemin live on TV 20 years ago….

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s