梁振英小心摸中食人䱽

近日特區政府膠事連場,膠事膠人多,最啱就係抽水,特別依家係一淌混水,在混水中摸魚,摸中泥鯭就有泥鯭粥食,摸中石斑就有石斑食,近日通脹加金融海嘯,呢啲免費魚唔食真係罪大惡極。

梁振英作為抽水界資深從業員,見到鄭耀棠一眾膠人抽得咁過癮,人抽佢又抽,上到香港電台,就忽然失憶,唔記得咗佢自己係痕政會議的召集人。先話撤僑撤出膠係膠,再話燒肺券唔可行。

不過呢,梁振英先生,近排有單膠政,好似同佢有關,就係紅的同綠的加費不同步呢單膠事,好似係痕政長官會同痕政會議同意的。唔怪得佢選擇性唔記得佢痕政會議嘅身份,講到呢單膠事,分分鐘唔係摸中泥鯭,而係摸中食人䱽。

大家都知食人䱽牙力勁到乜程度,不過混水中摸魚,摸中食人䱽好難避免,我奉勸梁振英唔好咁睇唔開,抽少陣水唔會死嘅。

發表留言

Filed under 香港政治

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s