越暴跳如雷,越顯得屎彈人無能

今日去完記協晚會後,發現個blog個hit rate異常地高,原來要多謝一批「屎彈人」。所謂屎彈人,就係自己身上黐住一堆屎,意見同「敵人」來個熊抱,然後臭埋一堆。依家有一堆「屎彈人」要清理,先清理一堆唔關心災民,只關心自己的左膠,再去清理一件叫滄海君嘅垃圾。

1. http://review33.com/chat/forum_message.php?topic=12080516193927
呢篇文章的福佳,電郵係:armanyeung@yahoo.com.hk,而IP係219.78.214.80

呢條友想糾眾圍揪我,點知被人打翻轉頭。理由好簡單,災區物資咁缺乏,乜認為你有錢就買得到?當地供應短缺,你梗係有責任自己買入去,唔通你想整高當地嘅物價。

下面係其中一個網上自救組織救救綿竹運動的帖子,講得好清楚人地係要乜嘢
http://mianzhuren.com.cn/bbs/viewthread.php?tid=165&extra=page=1&frameon=no(基本上,如果有人有心真係想去幫災民,例如入災區,我寧願你們與自救運動合作)

我寫每一句嘢之前,做過好多溝通同研究,你估你班扮愛國扮清高的腐儒。

2. http://av100fun.com/viewtopic.php?t=91856
http://hk.myblog.yahoo.com/tokuhon_blog
http://www.miniforum.org/showpost.fcgi?MGID=2400651&page=1&tempid=2

Miniforum果條膠人講,上網吹水邊個唔識,完全可以送番晒俾佢地。佢地以為睇晒香港傳媒報導,同官方報導就乜都知,事實上,網上好多人,由尋求到籌組自救,就係自組QQ群、bbs甚至在百度貼吧交流手機號碼互通聲氣去救災,你地又有去關心過呢些真正的災民親屬咩?講嚟講去,就係官方口徑宣傳係秘笈,仲唔係典型土共式行為係乜嘢。

3. 滄海君就等而下之膠上膠,我想問滄海君以下一堆文字,除咗係大便,究竟係乜:
在現代社會,自由、民主當然有其可貴之處,但自由、民主是目的嗎?不,我們真正需要的,是幸福。我們得到自由、民主了,但如果它們都建立在謊言或謬誤之上,你要不要?如果自由、民主的代價是捨棄真理,你要不要?你問,真理是什麼呢?我想,真理不等同事實,更不等同知識,真理是一種光照,既內在,亦超越。我們能真正認識到一種事實,是因為這種光,但即使我們無知,只要肯坦然承認,那麼我們依然是活在真理之中。那時我們才是幸福--幸福就是活在真光之中。自由、民主之所以可貴,不就是讓我們更容易觸碰到真理,發現到自身的存在嗎?所以我很難明白:一些不斷把自由、民主掛在嘴邊的人,為什麼總要公然拒絕真理?
他是我見過垃圾對手之中最垃圾的一位,我真的建議送他返火星好。
滄海君的膠文
我真係想講,你班垃圾人,除咗搖尾,仲識做乜?

廣告

2 則迴響

Filed under 中國政治

2 responses to “越暴跳如雷,越顯得屎彈人無能

  1. nightingalelin

    舊大便令我諗起打翻鉛字架的硬膠詩文,膠都廢事俾。

  2. PP

    果篇的確係大便, 完全同意

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s